Bootcamp Zonnepanelenmonteur

Startdata

  • 19 april 2021
  • 17 mei 2021
  • 7 juni 2021

Wij staan
voor u klaar

HEEFT U VRAGEN?

Adriaan

Recruiter


 

Traject

Vanaf april 2021 starten wij in samenwerking met ROC Midden Nederland een opleiding voor Zonnepanelenmonteurs. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

1. Veritec werft en selecteert kandidaten op basis van motivatie en potentie.

2. Veritec gaat samen met de kandidaat op zoek naar een enthousiaste werkgever.

3. Kandidaat volgt via ROC Midden Nederland de 5-daagse opleiding met aansluitend het examen.

4. De kandidaat is gecertificeerd volgens de normering van InstallQ. De certificaten zijn Bouwkundig monteren van zonne-energie systemen & Installeren zonnestroom systemen.

5. De kandidaat gaat 1250 uur op uitzendbasis aan de slag bij de werkgever.

6. De kandidaat komt bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid onder contract bij de werkgever.

Opleiding

Inhoud opleiding:

Dag 1
Theorie: Werking van zonnestroomsystemen, Verschillende omvormers en de werking daarvan, (Elektrische) componenten van zonnestroomsystemen, Installatie binnenshuis voorbereiding, Dampdichte dak doorvoeringen (onder het dak) en Juist gebruik van gereedschappen.

Praktijk: Werking van zonnestroomsystemen, Metingen verrichten om juiste omvormer te bepalen, Aanbrengen connectoren,
Dampdichte dak doorvoering maken (onder het dak) en Juist gebruik van gereedschappen.

Dag 2
Theorie: Uitvoeringsfouten en hoe deze te voorkomen, Mogelijke storingen aan zonnestroomsystemen, Oplossen van deze storingen, Veiligheidsvoorschriften toepassen en Juist gebruik van gereedschappen.

Praktijk: Kabeldoorvoer door het dak op dampdichtheid controleren (onder het dak), (Kleine) storingen aan het systeem oplossen, Juist gebruik van gereedschappen, Toepassen van de veiligheidsvoorschriften en Klant informeren over de werking van het systeem.

Dag 3
Theorie: Dakopbouw platte daken, Bevestiging zonnestroomsystemen op platte daken, Dakopbouw hellende daken, Bevestiging zonnestroomsystemen op hellende daken, Positie/ maatvoering van het zonnestroomsysteem afstemmen op de dakconstructie en Veilig werken op hoogte (voorzieningen zoals ladders/ steigers/ ankerpunten ten behoeve van het veilig werken op hoogte).

Praktijk: Veilig werken op hoogte en voorzieningen zoals ladders/ steigers/ ankerpunten ten behoeve van het veilig werken op hoogte juist plaatsen, Positie/ maatvoering van het zonnestroomsysteem afstemmen op de (platte) dakconstructie en Stormvast monteren zonnestroomsystemen op platte daken.

Dag 4
Theorie: Zagen van dakpannen en lood/zink aanbrengen, Juist gebruik van gereedschappen, Checkpunten ter controle op werking van de zonnestroomsystemen en Onderhoud van het zonnestroomsysteem in de gebruiksfase.

Praktijk: Positie/ maatvoering van het zonnestroomsysteem afstemmen op de (hellende) dakconstructie, Stormvast monteren zonnestroomsystemen op hellende daken, Zagen van dakpannen en lood/zink aanbrengen, Kabeldoorvoer aan bovenzijde van het hellende dak dampdicht uitvoeren en Zonnestroomsysteem a.d.h.v. een checklist op werking controleren.

Dag 5
Gelegenheid tot vragen stellen en oefenen.

Proefexamens: Zonnestroomsystemen monteren op daken & Zonnestroomsystemen installeren.

Dag 6
Examendag.

 

Wij staan
voor u klaar

HEEFT U VRAGEN?

Adriaan

Recruiter

Solliciteer direct